AANVANGSTIJD UITVOERING OP 11 en 12 mei is 21.00 UUR.

Op 5 juni 2018 is het 450 jaar geleden dat Graaf Filips van Horne op de Grote Markt in Brussel werd onthoofd. Filips, de laatste graaf Van Horne, met zijn hoofdverblijf aan de Biest, hier in Weert. Een stadsgenoot dus en een man met aanzien.Voor Weert een historische gebeurtenis en reden om 2018 uit te roepen tot het Filips van Horne jaar.

De stichting Wieërt Amezieërtj levert hier een bijdrage aan door de organisatie van “Graaf van Horne – De musical” die op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei 2018 zal worden opgevoerd op de Markt in Weert.

Deze musical mag, met recht, de opvolger worden genoemd van de succesvolle pop musical “Rogstaekers – De Legende” die in 2014 in het kader van 600 jaar Stad Weert werd opgevoerd. Voor de productie van “Graaf van Horne-De Musical” tekent dan ook hetzelfde artistieke team. Het concept is hetzelfde. Een reeks van bekende popnummers, voorzien van nieuw geschreven originele Weerter dialect teksten, vertelt het verhaal. Regionale topartiesten zorgen voor de invulling van de hoofdrollen en natuurlijk ontbreekt ook de ondersteuning door flitsend en pakkend beeldmateriaal op een mega grote video wall niet.

https://graafschapsfeestenhorn.nl/
http://www.historischegmond.nl/Meer info / contact: