Jean Stassen, in de hoofdrol als Filips van Horne in “Graaf van Horne De Musical”, is 49 jaar en woont met zijn gezin in Ospel.
Sinds 2009 zanger bij Limbo Project waarmee ze Limburgstalige popmuziek maken. Deze muziek bevat eigen werk en Nederlandstalige popnummers vertaald naar het dialect.
Zijn muzikale carrière is gestart als frontman bij de coverband Watts in a Name. Met deze band heeft hij dik 20 jaar met heel veel plezier muziek gemaakt en opgetreden. In de afgelopen jaren aan verschillende prachtige projecten deelgenomen.
Met de band Double Axe een set van Southside Johnny op het podium gezet en in het kader van ‘vastelaovendj’  een aantal jaren als frontman bij de feestband Bacchus gezongen.
De laatste jaren heeft Jean onder andere met harmonie- en Big-Band orkesten gewerkt en mogen zingen in theatershows in het Munttheater zoals “Belaeftj Kefee Veldeke” en de show in het kader van het vijfjarig bestaan het Toon Hermanshuis te Weert.

Linda Smeets, als Marieke Caris in de hoofdrol van “Graaf van Horne De Musical”.
Zangeres, singer-songwriter, zangdocente.
In 2006 studeerde ze af aan het Conservatorium van Utrecht voor Lichte Muziek/Zang.
U kunt haar o.a. kennen van: Radio 3 (Rob Stenders, Gerard Ekdom), Radio 2 (Daniel Dekker), L1, Rowwen Hèze (‘Saus’, De vrienden van Amstel live), She Got Game 3 en XL (Leoni Jansen) en TVOH 3 (Team Borsato). Ze stond in grote zalen als Ahoy, Carré, De Heineken Music Hall, het Concertgebouw van Amsterdam, De Kleine Komedie, etc.
Linda schrijft haar eigen nummers in de stijl van KT Tunstall, Sheryl Crow, Aimee Mann, Carol King, James Bay. Naast de vele optredens die ze samen met haar gitarist, PartyBoest en diverse projecten geeft, doet ze studiowerk en is ze eigenaar van de succesvolle zangschool 'Zang en Co' welke ze in Den Haag en Weert opzette.

Michiel van Horen, als Michiel in een hoofdrol van “Graaf van Horne De Musical”.
Na vele jaren elders gewoond te hebben is hij sinds een tijd weer terug in Weert. Zijn eerste muzikale ervaringen deed hij op bij van Horne Pop (hoe toepasselijk), het jaarlijkse muziekfestijn op de gelijknamige middelbare school.
Later ging hij naar de Rockacademie in Tilburg waar hij als eerste lichting afstudeerde op zang en geluidstechniek. Michiel heeft vele jaren in Hilversum bij de radio gewerkt, maar is inmiddels geswitched naar Multimedia in Eindhoven. Hij heeft in vele bands gezongen (No Avail, Go to the Max) met een repertoire variërend van rock tot pop.
Musicalervaring heeft hij niet en ook het Weerter dialect is hem niet geheel eigen, dus deze nieuwe rol is voor hem op meerdere vlakken een grote - maar zeer welkome -uitdaging.
PROFESSIONAL MEDIA CREATOR

Sanne Heuyerjans, in een hoofdrol als Hafida in “Graaf van Horne De Musical”.
Dit is voor haar een enorme eer, maar tevens een uitdaging gezien dit haar eerste rol ooit gaat zijn in een musical! Erg jong begonnen met zingen, vanaf haar 7e in verschillende koren en bands.
Op haar 12e haar eerste eigen band opgericht en later de band Shiverburn als leadzangeres en songwriter. Ook heeft ze op vele grote evenementen gespeeld, waaronder het Bevrijdingsfestival Roermond, voorprogramma 3 Doors Down en zelfs een hele Europatour gemaakt. In de finale van “Nu of nooit” stond zij met haar band bijna op Pinkpop.
Een musical is nieuw voor Sanne, maar dat maakt juist dat ze er des te meer naar uit kijkt! Ze is helemaal klaar voor deze nieuwe uitdaging.
Lekker zingen maakt haar gewoon ontzettend gelukkig!

Leon Smolenaers, als Willem van Oranje in de “Graaf van Horne De Musical”.
Hij is zijn muzikale carrière begonnen thuis in de badkamer als solist. Vanaf zijn zevende tot zijn elfde jaar gezongen bij de kerkelijke De Rikrakkers in Ospel. Op zijn 16e jaar, in het examenjaar, heeft hij de hoofdrol als Billy Jones gespeeld in de eindexamenmusical van de Philips van Horne “De sterren".
Daarna vanaf zijn 15e jaar tot heden leadzanger van de band “Guarantee".
In 2014 heeft hij met groot succes de hoofdrol gespeeld van Jan in de zeer geslaagde “Rogstaekers de Legende”, voorloper van ”Graaf van Horne De Musical” in 2018.
Dagelijks is hij te vinden in zijn tandartsenpraktijk.

Fämke Gerits in de rol van Walburgis van Nieuwenaer in “Graaf van Horne De Musical”.
Ze zingt al zolang ze zich kan herinneren. Vroeger o.a. bij de Streetsingers op Laar. Ook samen met anderen in de vocal groep FAB5. Met deze vocalgroep heeft Fämke een aantal jaren gezongen bij de bekende Copperband Moorland uit Altweertheide.
Musicalervaring heeft ze doordat ze in de Rogstaekersoperette in 2000 de rol van Anna speelde. In 2004 een rol gespeeld in de musical “Herrefst”. Al jaren staat Fämke met halfvasten op de bühne met het koor “Manoeuvre” bij het Tapzînge. Momenteel zingt ze in de MLC band uit Nederweert-Eind.

Ronald en Carien Moonen in de rol van zanger feestnummer in “Graaf van Horne De Musical”
45 jaar geleden begonnen met ‘orgelspelen’ en daarna vele muzikale opleidingen gevolgd in o.a. piano, zang, studiotechniek. Bijna 20 jaar freelance gewerkt bij Johnny Hoes in Weert.
In vele orkesten gespeeld maar sinds 26 jaar als de ene helft van duo Difference.
Sinds 22 jaar beroepsmatig bezig met muziek in eigen studio en op het podium. In “Rogstaekers de legende” heeft hij met verve de rol van Burgemeester vertolkt.

Joss Mennen, in de rol van Alva in “Graaf van Horne De Musical”
Na het grote succes van de musical “Rogstaekers de Legende” bij de viering van 600 jaar stad Weert in 2014 is hij verheugd dat hij weer deel uit mag maken van de artiesten en productiegroep van “Graaf van Horne De Musical”.
Naast de rol van Alfa is Joss ook, net als bij “Rogstaekers de Legende”, verantwoordelijk voor de muziek. In deze uitdaging kan hij zeker zijn ei in kwijt in het brengen van een middeleeuwse sfeer in bekende liedjes van deze tijd.

Mark Fonteijn, in de rol van vader van Hafida in “Graaf van Horne De Musical”.
Van kleins af aan is Mark en later samen met zijn partner Wilhelmien al muzikaal actief. Ze zijn bekend onder de naam “Mark & Wilhelmien” of ook wel “Duo Double You M…”. Muziek maken is voor het duo een grote hobby. Het hele jaar door treden ze op bij veel feestjes. Van bruiloften tot personeelsfeesten, of wat er ook te vieren valt!
Ook hun tweeling Lieke en Stef hebben ze al besmet met het muzikale virus. Naast het muziek maken zijn Mark en Wilhelmien ‘vastelaovendjvierders’ in hart en nieren. En als ze muziek en vastelaovendj kunnen combineren dan is dat, vinden ze, helemaal prachtig.
Inmiddels heeft het duo al een aantal keren in de halve finale van het LVK gestaan en in Weert zijn ze ook al diverse keren als winnaar uit de strijd gekomen van de vastelaovendjschlager van Stadsvastelaovendjvereîniging De Rogstaekers uit Weert. Kijk ook op: www.duowm.nl

Björn Wiermans, in de rol van Troubadour in “Graaf van Horne De Musical”.
Sinds hij zich kan herinneren is muziek maken een dagelijkse bezigheid. Net als zijn vader en grootvader, is hij lid van harmonie St. Joseph Weert-Zuid als trompettist en sinds 2016 bestuurslid.
Tijdens zijn middelbare schooltijd op de Philips van Horne is Björn begonnen met het oprichten van zijn eigen swingband ‘The Oaken Towels’. Naast frontman van deze band is hij het trompetspelen gaan combineren met zang. Samen met ‘The Oaken Towels’ maar ook solo heeft hij mega gave optredens gehad in zowel Weert en omstreken als ook in de rest van het land. Sinds kort speelt Björn, naast zijn swingband, ook in de Weerter feestband ‘De Bènt’.
Als dirigent en leider is hij verbonden aan het opleidingsorkest van fanfare Poort van Brabant uit Maarheeze. Al met al beleeft Björn heel veel plezier aan het musiceren en weet dit gevoel ook over te brengen op zijn medemuzikanten, maar zeker ook op het publiek.

Cees Metz in de rol van voorman van de Geuzen in “Graaf van Horne De Musical”.
Hij heeft acht jaar gefigureerd in producties van de Nederlandse Opera in Amsterdam.
Daarnaast zes jaar zangles genoten en twaalf jaar in een Amsterdams kerkkoor gezongen.
Cees is lid van mannenkoor Manoeuvre en speelt ook nog met veel plezier bariton.
Musicalervaring heeft hij opgedaan doordat Cees meegespeeld en gezongen heeft in de musical “Wieërt 601”.

Marcel Moonen in de rol van voorman van de Geuzen in “Graaf van Horne De Musical”.
Sinds 1998 lid van mannenkoor Manoeuvre met jaarlijks het Tapzînge en de laatste jaren ook het Stadzînge. Meerdere malen per jaar met Manoeuvre een optreden op een koormiddag/avond en in 1999 met dit koor (toen nog het Jongemannenkoor) het Lidjesfestival gewonnen met het lidje ‘Alaaf’ en hiermee in de finale van het LVK gestaan.
In 1999 cd-opname met Manoeuvre, in 2000 meegespeeld in de Rogstaekersoperette en in 2004 meegedaan aan de musical “Herrefst”. Daarnaast diverse malen deelgenomen aan Promsconcerten. In 2007 heeft Manoeuvre in het Munttheater de avondvullende show Men & Wheels uitgevoerd en daarmee zijn ze eerste winnaar geworden van de Weerter Podium Publieksprijs.
Ook heeft hij met Manoeuvre met heel veel plezier en enthousiasme een bijdrage geleverd aan de Boonte Aovendje van vastelaovendjvereîniging de Rogstaekers.
In de nu al legendarische ‘Rogstaekers De Legende’ in 2014 heeft hij de rol van ‘daeke’ mogen spelen. Sinds 2015 jaarlijks meegezongen in het gelegenheidskoortje van de ‘vastelaovendjmés’ en in datzelfde jaar heeft hij een hoofdrol in de musical “Wieërt 601” gespeeld.

Frans Snels in de rol van Spaanse soldaat in “Graaf van Horne De Musical”.
Zoals iedereen wel bekend zal zijn is Frans leadzanger, 2de stem, geluidenmaker en tevens het achtergrondkoor van het duo Ed & Frans. Hilarisch duo samen met Ed Stroek in de Rogstaekers Boonte Aovendje en bekend van de Herrensitzung in Weert.
Daarnaast vele optredens in Limburg tijdens de carnavalsdagen. Niet vreemd dat Frans dan ook de rol gaat vervullen als Soldaat in de musical.

Milo Seerden in de rol van non Maria Luyten in “Graaf van Horne De Musical”.
Al vroeg begonnen met muziek en op achtjarige leeftijd bij het jeugdkoor van Groenewoud gegaan.
In de brugklas van de Philips van Horneschool in Weert, heeft ze als extra vak VOCO gedaan (vooropleiding conservatorium). Tijdens de middelbare schooltijd heeft Mílo met veel muzikale activiteiten van school meegedaan en het was dan ook geen verrassing dat ze na het behalen van haar middelbare schooldiploma door wilde in de muziek.
Zo is Milo op het Arcus College terecht gekomen en waar ze de opleiding Artiest Popmuziek heeft gevolgd, waarna ze na 3 jaar deze studie met succes heeft afgerond met een diploma.
Momenteel studeert ze Vocals aan de Rockacademie in Tilburg.

Mark Op ’t Roodt in de rol van Spaanse soldaat in “Graaf van Horne De Musical”.
Mijn zangcarrière is in 1994 begonnen in het zangkoor van Rita Scheffers bij "Parochie de goede herder Groenewoud". Hier is de muzikale bodem gelegd, voor mijn latere doorbraak in de Wieerter etablissementen. Als 'singer-songwriter' vooral op Laar e.o. wereldberoemd geworden met de hit.. Dor in Dor uit Dor op Dor af! "Vae gaon nao Biele van de tram”. Dit nummer wordt nog ieder weekend gedraaid in het gelijknamige pand aan de Emmasingel. En de nieuwe hit met de Broeds brothers "Ween kan mich vertellen waat ich gester heb gedaon"
Daarnaast ook al 7 jaar als artiest vanne Rogstaekers Boonte Aovendje actief!  Samen met Frans en Ed komen wij helemaal uit Spanje om de Weertenaren gerust te stellen!

Rick Weegels in de rol van Willem in “Graaf van Horne De Musical”.
Heeft ook, evenals vele anderen, ervaring opgedaan als speler in de musical “Rogstaekers de Legende”. Ook heeft Rick gezongen op de Rogstaekers Boonte Aovendje. Op dit moment zingt hij bij mannenkoor Manoeuvre en daarnaast bij duo Two for You.

Ton Wolter in de rol van herbergier van Stralen in “Graaf van Horne De Musical”.
Al ruim 15 jaar zanger van beroep in alle genres. Ton begon 35 jaar geleden met zingen op bruiloften en partijen. Een veelgevraagd artiest met zijn Duitse alter-ego Thorsten von Lippe Biesterfeld. Hij stond reeds op vele podia, zoals Ahoy, Dutch Valley, Paaspop, Zwarte Cross, Effenaar en in vele theaters in Nederland. Tegenwoordig treed hij op als look-a-like van de onlangs overleden Eddy Wally, dit met goedkeuring van Eddy's dochter Marina.
In “Rogstaekers de Legende” speelde Ton de rol van visboer en zal nu te zien zijn in musical “Graaf van Horne” als barman.

Wendy van Dooren in de rol van Anna van Egmont in “Graaf van Horne De Musical”.
Na negen jaar in pop/rockband Lettuce te hebben gezongen is ze solo gaan zingen bij diverse muzikale gelegenheden. Ook heeft Wendy in diverse combo’s opgetreden tijdens theatershows, musicals, etc. Daarnaast schrijft ze eigen liedjes. Na het winnen van een talentenjacht in 2013 heeft Wendy twee eigen liedjes professioneel mogen opnemen en uitbrengen met als resultaat haar eerste eigen cd-single ‘Still on my mind’. Die single heeft maar liefst 22 weken in de Top 40 van Weert FM gestaan en is ook gedraaid op L1 Radio.
Tijdens het bezoek van de koninklijke familie aan Weert in 2011 had ze een liveoptreden bij Radio 2. In 2014 heeft Wendy een van de hoofdrollen gehad in de musical de “Rogstaekerslegende” en een jaar later in “Wieërt 601”. Zeker een muzikaal hoogtepunt was haar eigen avondvullende theatershow in 2015 op het podium van het Munttheater. Met VIDO heeft ze opgetreden op Bospop in 2016. Momenteel treed ze regelmatig op met een zeskoppige band in verschillende settingen, zoals tijdens het festival ‘Share a Perfect Day’ in de zomer van 2017.

Esther Snijders in de rol van moeder van Michiel in “Graaf van Horne De Musical”.
Ze komt uit Stramproy en is al vanaf haar kinderjaren bezig met muziek. Ook is ze al heel vroeg begonnen met pianospelen en zingen. Op haar 12e jaar deed ze voor het eerst mee aan de Boonte Aovendj in Stramproy. Vervolgens heeft ze heel wat jaren vastelaovendjlidjes gezongen.
Daarnaast heeft ze in diverse coverbands gezongen en samen met Limbo Project Limburgstalige muziek gemaakt. Ook heeft ze in het Munttheater op het podium gestaan bij de theatershow “Belaeftj kefee Veldeke” en de Toon Hermans muziekuitvoering. Het maken van muziek heeft een aantal jaren op een laag pitje gestaan, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en vanaf vorig jaar heeft ze het zingen weer opgepakt wat weer voelt als vanouds, heerlijk! Esther vindt het een grote eer om mee te mogen werken aan “Graaf van Horne de Musical” en heeft er heel veel zin in!

Evelien Truyen in de rol van Beeldenstormer in “Graaf van Horne De Musical”.
Zang, theater en dans zijn dingen waar ze dagelijks mee bezig is. Sinds een aantal jaren is ze afgestudeerd aan een theateropleiding waarna ze in veel toneelstukken op verschillende plaatsen in Nederland heeft mogen spelen. Tegenwoordig woont ze in Eindhoven en is ze werkzaam als dansdocente en danseres. Zo was ze bijvoorbeeld te zien als achtergronddanseres bij het tv-programma ‘Holland’s Got Talent’ en danst ze wekelijks bij verschillende dj’s op festivals.
Ook als zangeres is Evelien nog actief. Met de jazzband One Word bracht ze dit jaar een album uit dat ze hebben opgenomen in New York. Daarnaast treedt ze vaker op samen met haar vriend als Eva & David. Zanglessen kreeg ze van de zangdocent van o.a. Anouk en Eva Simons.
Momenteel studeert ze logopedie en is ze op verschillende plekken al werkzaam als zangcoach. Meezingen, dansen en spelen in ‘Rogstaekers De Legende’ vond ze fantastisch en ook voor de musical “Graaf van Horne” komt ze graag terug naar Weert!

Ruud Theunissen in de rol van Lamoraal van Egmont in “Graaf van Horne De Musical”.
Hij is lid geweest van mannenkoor Manoeuvre, de Streetsingers, de Vastelaovundjzêngers, de Copperband Moorland, heeft meegedaan aan de “Rogstaekersoperette” en de musicals “Herrefst” en “Wieërt 601”.
Ruud was een van de “Drie Weerter Tenore” en heeft gezongen met het duo Gerlinde en Ruud.
Hij heeft een aantal keren mee mogen doen aan de mantelzorgconcerten van Harmonie St.Joseph Weert-zuid. Nu is hij actief bij de feestband Dial 24.

Ton Smeets in de rol van Beul in “Graaf van Horne De Musical”.
Zijn muzikale carrière is begonnen op 17-jarige leeftijd op de Tuurkesweg in Tungelroy in de band Spinkx samen met Peter Paul Meusen, Marcel Hoeben en Raymond Smolenaers.
Na dit avontuur is Ton gevraagd om bij de band Fun te komen zingen en bas spelen. Dit heeft hij 15 jaar lang met veel plezier gedaan. In deze periode heeft Ton, samen met leden uit de band Fun, opgetreden met Plat Wiëerts, wat hij ervaren heeft als een geweldige mooie tijd.
Daarna heeft hij samen met een stel geweldige artiesten mooie jaren mogen beleven in de band TSJEH TSJEH TSJEH.
In de theatershow van Joss Mennen in het Munttheater heeft Ton twee keer opgetreden, een keer als gastzanger en de andere keer in het achtergrondkoor. Verder heeft hij opgetreden in de theatershow Veldeke Wieërt en in de show voor het Toon Hermans Huis.
Beiden in het Munttheater. Op dit moment speelt hij in zijn eigen band “Second Youth”.

Ed Stroek in de rol van Spaanse soldaat in “Graaf van Horne De Musical”.
Vooral bekend als artiest van de ‘boonte aovendje’ van vastelaovendjvereîniging De Rogstaekers. Van 1999 tot 2013 was hij actief als schrijver, artiest en zanger. Daarnaast treedt Ed regelmatig op als feest/carnavalschlagerzanger met zijn onafscheidelijke maat Frans Snels. Ook heeft hij regelmatig deelgenomen aan het Rogstaekers vastelaovendj liedjesfestival, met als hoogtepunt het winnende vastelaovendjliedje “Lewi-j” in 2007.  In datzelfde jaar was hij tevens Stadsprins van Weert. Tegenwoordig maakt hij deel uit van het succesvolle theatergezelschap “Weerse Prei”.
Persoonlijk was een van zijn mooiste ervaringen zijn deelname aan de “Rogstaekerslegende” in 2014, waar hij in een kleine rol ontzettend genoot van de omvang van deze productie en de overweldigende impact en reacties op deze musical.

Stefan Wolter, als Sjors in “Graaf van Horne De Musical”.
Wat muzikaliteit betreft is hij al begonnen op de basisschool, waar hij voor het eerst van zijn meester voor de klas mocht zingen. Op de middelbare school kreeg Stefan zijn eerste ervaring met de bühne, daarna door de jaren heen een aantal optredens, waaronder in musicals, gehad en is hij nooit meer weggeweest van de bühne. Al jaren zanger in het duo ‘R3wind Acoustic’ en sinds kort ook onderdeel van ‘De Zingende Barmannen’ en andere concepten van Podium23.
Door de week geeft Stefan Engelse les op het MBO, van waaruit hij in maart komend jaar samen met studenten een grote productie in de Maaspoort in Venlo neer zal zetten. Het is voor Stefan de eerste keer dat hij meedoet aan een grote Weerter voorstelling en hij heeft er nu al ontzettend veel zin in!Meer info / contact: